Groene groente, volle melk en roomboter

Door het eten van de juiste voedingsmiddelen kunnen kinderen veel weerbaarder worden tegen virussen. Goed nieuws, helemaal in deze tijd. Maar wat moeten kinderen dan eten?

Kinderen zouden bij voorkeur dagelijks volle melk en roomboter tot zich moeten nemen. Daarnaast zouden ze vijf keer per week groene groentes moeten eten en zeker drie maal per week rundvlees. Met deze voedingsadviezen hebben kinderen bewezen minder koorts, minder antibioticagebruik, hoesten en snotteren ze minder, gaan ze minder naar de huisarts en zijn ze minder moe. En niet onbelangrijk, het voedingsadvies heeft geen bijwerkingen. Benieuwd naar leuke en lekkere recepten volgens deze adviezen? Download ze hier!

Italiaanse wetenschappers hebben het onderzoek van de Hengelose kinderarts inmiddels ook gevonden en delen het volop als pro-actieve manier om het coronavirus weerstand te bieden. Want hoe beter de afweer van kinderen is, hoe beter ze waarschijnlijk bestand zijn tegen het virus wanneer ze ziek worden.

Of al deze voedingstips ook een positief effect hebben op de weerstand van volwassenen heeft Van der Gaag niet onderzocht. Wel gelooft ze erin dat het voor iedereen goed is om voeding te eten die zo onbewerkt mogelijk is.

Terug naar overzicht